Dulceata de ardei iuti

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g ardei iuti rosii mari si carnosi
  • 500g otet de 9 grade
  • 500g zahar
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se face un sirop legat din otet si zahar,se adauga ardeiii curatati de nervuri si seminte, spalati, taiati rondele sau dati la blender, se lasa pe foc 40 min, spre final se stoarce lamaia, se mai lasa 1-2clocote,apoi se pune dulceata fierbinte in borcane apoi se depoziteaza la camara.

Se foloseste la fripturi de carne, pizza, omlete, placinta cu carne, diferite sosuri.

Sfatul meu: atunci cand pregatiti aceasta dulceata, in primul rand asigurati-va ca nu sunt copii prin preajma, usa la bucatarie sa fie inchisa si geamul larg deschis pana se termina de fiert dulceata, obligatoriu sa purtati manusi si de asemenea cutitul sa fie bine spalat dupa ca s-au taiat ardeii.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise