Dulceata de caise cu indulcitor

Timp pregatire
80 minute

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • samburi caise
  • scortisoara (optional)

Mod de preparare

1.Caisele se spala, se scot samburii si se taie in doua. Alegeti caise coapte şi fără urme de lovituri.

2.Se pun intr-o cratita si se adauga peste indulcitorul si scortisoara.

3.Se lasa sa sa fiarba la foc mic aprox 30 min. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca, mai intens spre final pentru a nu se lipi.

4. Cu 10 minute înainte de a lua de pe foc, se adăuga miezul samburilor de caise, tăiat mare. Se ia de pe de pe foc in momentul cand a ajuns la consistenta dorita, lasati mai mult daca vreti sa fie mai legata.

5.Borcanele spălate şi uscate se introduc pentru 15 minute în cuptorul încins. Dulceata se toarma în borcane, se infileteaza, se întorc cu capul în jos pana se racesc. Se păstrează în spaţii uscate, răcoroase şi întunecate timp de 12-24 de luni. Daca aveti camara e perfect.

Pentru ca am facut doar un borcan am mancat-o dimineata cu paine prajita cu unt. :) Ce bunatate!

Reteta pregatita de Georgiana si Iolanda, @sisterskitchen.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise