Dulceata de gutui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3-4 gutui mari sanatoase
  • -1 kg zahar
  • -3 pahare apa
  • -1/2 lamaie
  • -1/2 baton vanilie

Mod de preparare

Cureti gutuile de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le pui intr-un tifon si le fierbi pana incep sa se inmoaie, apoi le scurgi. Fierbi apa cu zaharul, iei spuma si, cand siropul s-a ingrosat, adaugi intai gutuile, iar dupa cateva clocote, zeama de lamaie. Cand ai probat si dulceata este bine legata, stingi focul si adaugi batonul de vanilie, taiat pe lungime. O pui calduta, in borcane pe care le legi cu celofan abia dupa ce dulceata s-a racit complet.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise