Dulceata de lapte

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,25 litri lapte gras
  • 250gr smantana
  • 600gr zahar
  • 1 baton vanilie
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 varf cutit sare
  • Reteta am preluat-o si testat-o de la urmatoarea adresa:
  • http://bucatariaelenei.blogspot.com/2009/10/crema-de-lapte-di-leche.html

Mod de preparare

Intr-un vas de inox cu fundul gros se pune laptele; cand da sa fiarba se adauga samantana, zaharul, sarea, bicarbonatul si batonul de vanilie, si se dau la foc foarte mic circa 2,5-3 ore, amestecand din cand in cand.

Aproximativ dupa o ora se va schimba la culoare si va continua asa pana va deveni auriu. Se lasa sa fiarba la foc mic pana incepe sa se ingroase.

Cand e gata, se toarna intr-un borcan (eu am pus intr-un borcan de 800ml si a fost aproape plin) si se lasa sa se raceasca. Se tine la frigider, si e de recomandat sa fie consumat cam intr-o luna.

Are un gust foarte bun, ca un fel de crema de caramel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise