Dulceata din pepene galben si mere Golden

Merele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitati pentru un borcan de 800 ml:
  • 1 pepene galben de cca 750 g
  • 2 mere mari Golden
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • 500 g zahar

Mod de preparare

Merele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari (cca 2 cm) care se stropesc cu suc de lamaie si se pun la fiert cu zaharul si o ceasca mica de apa. Se lasa cca 30 de minute sa se lege foarte bine siropul,apoi adaugam cubulete la fel de mari, de pepene galben si mai lasam cca. 30 de minute. Se pune dulceata fierbinte in borcan si apoi se infileteaza capacul.

Se acopera cu un prosop si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se poate depozita in locuri racoroase.

Am ales sa nu mai adaug lamaie, anason sau scortisoara si bine am facut pentru ca dulceata a ramas cu un parfum puternic de pepene galben, bucatelele de mar ajutand la legarea mai buna a siropului. Aceasta dulceata o voi folosi la crema unor prajituri, dar si a delicioaselor jeleuri ce imi vor acoperi la iarna, tortuletele. Este super delicioasa!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise