Se pun intr-un vas ingredientele uscate, se adauga aromele si apoi apa calda. Se amesteca cu atentie, avand grija ca compozitia sa nu fie prea imbibata cu apa. Pentru a mari viteza de crestere, si pentru a asigura ca aluatul nu este prea moale, se poate scoate aluatul din vas si tavali apoi in faina, framantandu-se. Se acopera apoi aluatul si se pune intr-un loc la caldura pentru a creste, pana isi dubleaza marimea.
Se imparte apoi aluatul in 12 bucati si li se da forma unor bile, care se lasa apoi din nou la crescut pe o suprafata acoperita cu faina, pana isi dubleaza marimea (cam 15-20 min). Se incalzeste o tigaie cu ulei la foc mediu. Fiecare bucata se prajeste timp de 5-6 min pe fiecare parte, chiar mai mult daca e prea grasa.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise