Escalop cu conopida

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aproximativ 4 portii
  • - 500 grmuschi de vita
  • -condimente:sare,piper
  • -1 conopida
  • -putin ulei
  • -100 g unt
  • -300 gr ciuperci
  • -200 gr cascaval
  • -1l suc de rosii
  • -200 ml smantana
  • -100 ml vin alb
  • -zeama de la o lamaie
  • -busuioc
  • -cimbru
  • -patrunjel
  • -rozmarin

Mod de preparare

Muschiul se taie felii dupa care se bate si se condimenteaza.Apoi se da prin faina si se prajesc putin in ulei,pana se formeaza o crusta.

Bucatelele de conopida,fara coada,se fierb in apa cu sare, aproximativ 10 minute.

Se prepara un sos din sucul de rosii,vin alb,zeama de la lamaie,busuioc,cimbru,patrunjel,rozmarin.

Intr-o tigaie cu putin unt topit se pun ciupercile taiate feli la prajit.Cand sunt aproape gata se adauga putina sare,piper.Smantana se adauga dupa ce ciupercile s-au luat de pe foc si incep sa se raceasca.

Intr-un vas de Yena,uns cu unt in interior,se aseaza muschiuletul cu conopida,sosul si cascaval razuit deasupra.Se lasa la cuptor circa 20 de minute.

Se serveste impreuna cu ciupercile cu smantana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise