Escalop cu spaghete şi sos tomat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 1.200 kg carne de porc pentru fripturi
  • 100 ml vin
  • 100 g făină
  • 500 g spaghete
  • 200 ml supă
  • 100 g unt
  • 200 g sos tomat
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • după gust.

Mod de preparare

Carnea se spală, se zvântă, se porţionează cîte o bucată la porţie, se sărează, se bate cu ciocanul de şniţele, se trece prin făină şi se înăbuşă în ulei cu puţină supă. Se adaugă şi piperul pisat. După înăbuşire, escalopul se aranjează într-o tavă, se adaugă sosul tomat şi se lasă să fiarbă cca 30 minute. Spre sfîrşitul fierberii se stropeşte friptura cu vin. Spaghetele se rup şi se fierb în apă cu sare, când sînt gata se scot şi se spală, în strecurătoare, cu apă rece, apoi se sotează într-un vas cu unt şi se păstrează la cald. La servire se aşează în farfurie friptura (escalopul) cu sosul respectiv, alături garnitura de spaghete cu sos şi cu caşcavalul ras deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise