Escalop de soia cu ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • !00 gr. cuburi sau snitele de soia
  • 200 gr. ciuperci conservate sau 400 gr. ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 50 gr. unt sau margarina,sau 70 ml.ulei
  • 4 linguri cu faina
  • 2 lingurite vegeta
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita cu cimbru
  • 3-4 linguri cu smantana (facultativ)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Soia se pregateste in conformitate cu indicatiile de pe ambalaj.

Rumenim foarte usor faina.Lasam sa se raceasca apoi adaugam uleiul,untul sau margarina.Amestecam foarte bine.Turnam putin cate putina apa,pana obtinem o pasta subtire.Daca lucram cu atentie nu se formeaza cocoloase.Daca totusi acestea s-au format,se trece sosul prin sita.Trebuie sa avem aproximativ 500 ml.de sos,pe care il punem la foc potrivit.Avem grija sa amestecam continuu,pentru a nu se prinde de vas.Cand incepe sa se ingroase sa adauga soia si celelate ingrediente.Se mai da un clocot,apoi se introduce vasul la cuptor pentru 20 de minute.

Daca dorim putrem sa ii adaugam inainte de a introduce vasul la cuptor si smantana.

Se poate servi atat fierbinte cat se rece presarata cu patrunjele verde tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise