Etli Guvek

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne oaie fara grasime
  • 3 cartofi mari
  • 8 ciuperci mari
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cumen
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/4 lingurita oregano
  • 3 linguri de ulei masline
  • 1 lingura pasta rosii dizolvata in 1/2 pahar cu apa. Optional cascaval ras si fulgi de chili negru/rosu.

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi medii. Se adauga pe rand legumele taiate peste carne, incepand cu ceapa si usturoiul. Se stropeste cu uleiul de masline. In paharul cu pasta de rosii dizolvata se adauga toate condimentele, inclusiv sarea, si se amesteca bine. Se toarna acest mix peste legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu,se pliaza foarte bine pe margini pentru ca lasa legumele suc si sa nu curga din tava, se inteapa de 2-3 ori deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 3-4 ore.

Cand e gata se scoate de la cuptor si se amesteca in tava. Carnea trebuie sa fie frageda astfel incat sa se topeasca in gura.

Eu prefer dupa ce amestec totul in tava sa pun portii pentru fiecare in boluri de lut si sa presar cascaval si putin chili negru fulgi si sa mai las bolul la cuptor pina se topeste cascavalul.

Acest fel de mancare este traditional turcesc si se serveste cu orez fiert.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise