Falafel

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de naut,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 lingurita coriandru,
  • 1 lingurita chimen,
  • sare, piper, chilli, dupa gust,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • pesmet,
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Nautul, nefiert si pus la inmuiat peste noapte, ceapa tocata , usturoiul, maruntit si patrunjelul tocat se mixeaza pana obtinem o pasta. Adaugam bicarbonatul si condimentele si lasam la odihnit 1/2 ora. Formam chiftelele ( cu mana uda ), le dam prin pesmet si le prajim in uleiul deja incins.

Pofta buna !

PROVER ARAB : Sa ai intotdeauna 2 animale de calarie, rabdarea si prudenta. Rabdarea te vesteste, prudenta te pazeste . RETETA APARTINE BUCATARIEI ARABE.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise