Mancare din pastai de fasole cu carne de porc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aproximativ 1/2 kg fasole proaspata pastai
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite boia dulce
  • 100 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • cimbru
  • piper macinat
  • sare
  • otet de mere cu miere
  • 4 lingurite amidon alimentar
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 300-400 g carne de porc(pulpa)

Mod de preparare

Incepem cu carnita, pe care o spalam, o taiem cubulete si o punem la fiert in apa cu sare.

Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.

Intro cratita cu capacitate de 1 litru, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovii taiati rondele, calim usor pana ceapa devine sticloasa, adaugam cele 2 lingurite de boia dulce, adaugam fasolea, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie fasolea si morcovii. Intre timp completati apa care scade, legumele sa fie usor acoperite de apa. Presaram piper macinat proaspat, adaugam 1 lingurita cimbru uscat sau proaspat, potrivim gustul mancarii cu sare, inacrim usor mancarea cu otet de mere cu miere, care ii va da un gust placut, usor dulce-acrisor. Sa va spun o smecherie, otetul de mere cu miere, este mult mai gustos si sanatos decat otetul din vin, eu il folosesc la inacritul ciorbelor si al salatelor de cruditati. Pregatim imediat o diresatura din 4 lingurite de amidon si putina apa, care se adauga la mancare si obtinem un sos fin. Amestecam sa nu se faca cocoloase, clocotim mancarea 1 minut, apoi stingem focul. Adaugam, usturoiul zdrobit cu presa si patrunjelul verde tocat marunt. Se serveste cu bucatele de carne fiarta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise