Fasole scazuta cu costita prajita

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr fasole alba mica ( in cazul asta 1 morcov mic si o radacina de patrunjel mic, ambele taiate foarte marunt )
  • 1 doza de fasole alba cu legume ( Fasole mica )
  • 2 linguri untura de porc sau ulei de plante
  • 2 cepe taiate cuburi mici
  • 1,5 lingurite boia
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 2 - 3 ramurrele cimbru uscat
  • 1 varf de cutit majoran tocat
  • 1 foaie dafin
  • 8 - 9 felii de costita

Mod de preparare

1) cu fasole alba: se inmoaie fasolea cu o seara inainte, se incalzeste untura ( sau uleiul ) se caleste ceapa si legumele se aduga boiaua si usturoiul trecut prin presa se stinge imediat ( dupa 1 -2 sec )cu putina apa, se aduga fasolea, majoranul, cimbrul si foaia de dafin, se sareaz si se pipareaza. Se fierbe la foc mic partial acoperit pana fasolea incepe sa se sparga si sosul devine cremos.

Se serveste cu paine, muraturi si costita prajita.

2) cu fasole din conserva: se caleste ceapa, se adauga boiaua si usturoiul trecut prin presa, se adauga fasolea, majoranul, si foaia de dafin. Se fierbe 30 - 40 min. Se serveste cu paine, muraturi si costita prajita.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise