Fasole verde cu afumatura si cabanos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 500 g fasole verde
  • 100 g afumatura
  • 300 g cabanos
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 4 linguri ulei pentru calit
  • ulei pentru prajit cabanosul
  • cateva fire de patrunjel
  • 50 ml bulion sau ketchup
  • sare, piper, chili, paprika
  • 2-3 lingurite faina
  • optional 3-4 catei usturoi

Mod de preparare

Fasolea verde curatata si spalata se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare sau in vasul de fiert in aburi, aproximativ 20-25 minute.

In alta craticioara caliti in ulei ceapa tocata, costita taiata bucatele si rosia decojita si taiata feliute. Adaugati putina apa, bulion, ketcup, condimentati dupa gust si dupa 10 minute adaugati faina desfacuta in putina apa. Dupa ce mai da cateva clocote adaugati verdeata tocata.

Intr-o tigaie prajiti cabanosul bucati de 7-8 cm lungime si crestat din loc in loc.

Pe farfurie se aseaza bucati de cabanos prajit, pastai de fasole verde intregi (cine doreste le poate asezona cu usturoiul zdrobit) iar langa adaugati si sosul cu afumatura. Garnisiti cu verdeata.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise