Felii de vinata umplute cu carne in sos de thina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2vinete lungi
  • ulei ptr prajit vinetele
  • ptr umplutura
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1ceapa taiata marunt
  • 1/2 kg de carne macinata combinata(de vita cu curcan sau pasare)
  • 3-4 usturoi pisati
  • 4-5 linguri frunze de patrunjel tocat marunt
  • 2 oua batute
  • sare piper la gust
  • 1-2 linguri de pesmet
  • ptr sos
  • 1pahar de thina prelucrat dupa indicatile de pe ambalaj si condimentat.

Mod de preparare

Intii pregatim umplutura

Prajim putin ceapa dupa care amestecam intr-un bol ceapa cu carnea,usturoi,sare, piper ouale batute si pesmet.Amestecam totul bine si lasam 30 de minute la frigider.

Vinetele ramin cu coaja si se taie de-a lungul in felii de 1/2 de cm.Se prajesc feliile de vinata in ulei pina devin aurii si le scoatem pe hirtie absorbanta si presaram putina sare pe ele ptr gust.(cine nu le vrea prajite le poate unge cu putin ulei si de fript pe gratar pina sint moi si aurii.

Carnea se scoate din frigider si se fac forme ca de mici care se prajesc in ulei cald.Se scot pe hirtie absorbanta .Se ruleaza fiecare mic intr-o felie de vinata ,se aseaza pe un platou una linga alta si se toarna thina pe deasupra.Este foarte gustos si aspectos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise