Fettuccine Alfredo

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 200g fettucine
  • - 35g unt
  • - 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • - 1 catel de usturoi pisat
  • - 180 ml smantana
  • - 60g parmezan
  • - sare
  • - piper
  • - patrunjel

Mod de preparare

Puneti pe foc o oala plina 3/4 cu apa. Adaugati sare dupa gust. Cand aceasta clocoteste, adaugati pastele si lasati-le la fiert pana devin \"al dente\". In timp ce pastele fierb puteti pregati sosul:

Pune-ti o cratita pe foc sa se infierbante si topiti untul. Adaugati ceapa tocata si usturoiul. Dupa un minut, cand ceapa s-a inmuiat, adaugati smantana si asezonati cu sare si piper. Lasati sosul pe foc 3-4 minute, amestecand incontinuu.

Strecurati pastele si puneti-le la foc mediu in oala in care au fiert. Peste paste adaugati sosul si 1/2 cantitatea de parmezan. Amestecati si asezonati cu sare si piper. Asezati pastele pe un platou si garnisiti cu parmezanul ramas si frunze de patrunjel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise