Ficat cu spanac si bureti de pom pane

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400gr ficat de vitel
  • 7-8 bureti de pom
  • 2-3 capetini de spanac proaspat
  • cozi de usturoi
  • 200ml de lapte
  • 3 linguri de smantana
  • 2 linguri faina
  • ulei pt prajit
  • 2 oua
  • condimente,sare,piper

Mod de preparare

Asa se face de obicei spanacul in zona noastra:

se spala se curata si se pune in apa fierbinte si se fierbe 1-2min.Se strecoara si pe urma se toaca marunt.Intre timp se pune faina la prajit impreuna cu cozile de usturoi tocate in ulei incins si se stinge cu lapte.Se adauga spanacul,smantana se condimenteaza si se mai fierbe 1-2min.

Ciupercile se trec prin faina apoi prin ou(batut bine si condimentat) si se prajesc in ulei incins pana devin auri.

Ficatul:Il condimentez cu verdeturi si piper.

Eu ficatu il prajesc la foc foarte mic.Il prajesc cam 7-8 minute pana ce se evapora apa ce a lasat-o.Daca il vrem mai rumen il dam pe foc rapid cateva secunde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise