Ficatei de primavara (Pentru o zi buna!)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -400g ficatei de pasare
  • -50g unt
  • -2-3 linguri coniac
  • -salata verde
  • -3-4 rosii
  • -sare, piper
  • Pentru sos avem nevoie de :
  • -ou
  • -100ml ulei
  • -100ml iaurt
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -un pliculet de Knorr mediteraneean
  • Pentru ornat folosim 2-3 rosii chery si 2 masline

Mod de preparare

Se spala salata si rosiile.

Se spala ficateii avand grija sa se inlature fierea.

Ficateii se pipereaza si se rumenesc in unt. Se sting cu 2 linguri de coniac. Se sareaza si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se face maioneza , care se amesteca cu iaurtul si un pliculet de Knorr mediteranean

Pentru servire, ficateii se aranjaza pe un pat de salata verde si feliute de rosii,peste care se toarna sosul din maioneza si unt.

Se orneaza cu gargarite din jumatati de rosii chery. Piciorusele si capul se decupeaza din masline

Va doresc pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise