Fidea dulce( Sewaiyon ka zarda)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg fidea
  • 3 cani zahar
  • 1 cana apa
  • 4 linguri unt
  • 10 migdale tocate marunt
  • 10 buc. fistic tocat marunt
  • 6 cardamom macinat cu 1 lingurita zahar( se poate folosi si pudra de cardamom cam 1 lingurita rasa)

Mod de preparare

Se incalzeste untul intr-o tigaie si se pune pudra de cardamom.Se adauga fideaua si se amesteca repede pentru a se rumeni uniform. Se scoate fideaua pe o farfurie.

In alta cratita se face un sirop din apa si zahar.Inainte sa se ingroase se adauga fideaua rumenita si fructele uscate.

Se acopera cu un capac ,se da focul foarte mic si se lasa sa se evapore tot lichidul.

Se consuma calduta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise