File de macrou la gratar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • file de macrou(sau orice alt peste)
  • suc de la o lamaie
  • 2-3linguri de ulei
  • 2-3catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Pestele se dezgheata,se spala si se sareaza.

Sucul de lamaie se amesteca intr-un castron cu uleiul si cu usturoiul maruntit sau feliat.

Fileurile se taie in marimi potrivite si se introduc in sucul de lamaie.

Se lasa la marinat cca.30 de minute.

Se incinge tigaia-gratar si se aseaza fileurile.

Se lasa cam 2 minute pe fiecare parte,apoi se intorc cu grija sa nu se rupa.

Se servesc ca atare sau cu sos de usturoi,cartofi natur,orez.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise