File de pastrav pane cu cartofi si rondele de ceapa pane

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc. file pastrav
  • 3 oua
  • o ceapa uscata alba
  • o ceapa uscata rosie
  • 6 rosii cherry
  • 7 cartofi potriviti
  • 100 ml lapte(se pastreaza cateva linguri pentru peste)
  • sare
  • piper negru macinat
  • coriandru macinat
  • cimbru macinat
  • boia de ardei dulce
  • unt
  • ulei de masline extravirgin
  • faina, pesmet

Mod de preparare

Pentru gatit am folosit tigaia dry cooker...

Se spala fileurile de peste si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.Se ung cu ulei de masline , se trec prin faina amestecata cu pesmet, prin ou batut , din nou prin amestecul de faina si pesmet.

Se rumenesc pe ambele parti in 3 linguri de ulei de masline si un cubulet de unt.In oul batut adaugam sare, piper macinat, coriandru dupa gust,un praf de boia de ardei dulce si putin lapte...

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele subtiri. In tigaia incinsa se pun 2 linguri ulei de masline si un cubulet de unt.Dupa topirea untului se adauga cartofii, se amesteca usor, se adauga sare, piper macinat ,cimbru , un praf de boia dulce de ardei, se acopera si se lasa la inabusit.

Se bat doua oua cu piper,cimbru, boia dulce de ardei dupa gust.

Cepele se curata de coaja, se spala ,se taie bucati (rondele) intregi mai groase. Se trec prin lapte, se lasa la zvantat , dupa care fiecare bucata intreaga se desface in rondele individuale. Se trec prin amestecul de faina si pesmet, ou batut , din nou prin amestecul de faina si pesmet si se prajesc pe ambele parti in putin ulei de masline. Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie pentru indepartarea surplusului de ulei.

Rosiile spalate si sterse se pun in tigaia incinsa la copt.Peste rosii se presara sare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise