File de porc cu lamaie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g pulpa porc
  • doua fire de cimbru
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml apa
  • 1 lamaie
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1/2 ardei rosu

Mod de preparare

Carnea se portioneaza felii mai grosute,le ungem cu mustar , apoi le asezonam pe toate partile si le punem intr-un vas yenna.

Ceapa si usturoiul le curatim si le taiem felii subtiri ce le presaram in vas peste carne. Adaugam felii de ardei rosu.

Zeama de la lamaie o amestecam cu apa si o rasturnam peste carne, adaugand si cimbrul.

Cuptorul este dinainte incalzit la 180 C . Introducem carnea in cuptor si o lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam coaja rasa de lamaie peste carne si dam iar la cuptor.

Servim friptura cu cartofi , orez sau mamaliguta, alaturi de o salata.

Pofta mare !

Reteta o am de la Ionix careia ii multumesc mult pentru idee.Dupa cum am promis....am testat reteta !

http://www.bucataras.ro/retete/13691/porc-cu-lamaie.html

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise