File de somon la gratar si garnitura de legume nature

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • file de somon 500gr
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • garnitura
  • cartofi 200gr
  • morcovi 300gr
  • unt 30gr
  • patrunjel verde
  • lamaie

Mod de preparare

Fileul se transeaza si se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu ulei si se aseaza pe grillul incins. Atentie, se intoarce o singura data. Asa ca aveti destula rabdare sa se faca bine pe o parte abia atunci intoarceti.

Legumele se curata se spala se taie rondele sau cuburi si se fierb in apa cu sare (fiecare separat). Se strecoara, se adauga in tigaie dupa ce ati topit untul, le sotati foarte putin avand grija sa nu se sfarime. Adaugati sare si piper dupa gust. Se serveste cu lamaie si patrunjel verde tocat.

Puteti folosi si sosul alfredo.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise