File de vita cu orez (bife com aroz de feijao)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 file de vita
  • 300g fasole fiarta
  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa
  • 6 catai de usturoi
  • 2 linguri rase de paprika
  • 2 foi de dafin
  • sos picant(optional)
  • 8-10 linguri ulei de masline
  • piper si sare

Mod de preparare

Punem cratita cu 4 linguri de ulei la incins, adaugam 3 catai de usturoi si ceapa toate tocate, foile de dafin si lasam pana incepe ceapa sa sticleasca. Punem paprika, un praf de piper, picant dupa gust, sare dupa gust si orezul (la noi orezul nu necesita sa stea in apa). Amestecam totul impreuna timp de 2min. dupa care punem apa fiarta cu doua degete mai sus de orez. Lasam sa fiarba domol amestecand din cand in cand pana se face "a la dente". Adaugam fasolea, amestecam si mai lasam pe foc 5 min. Tragem cratita de pe foc si punem tigaia cu restul de ulei la incins. Punen 3 catei intregi la prajit si lasam pana se inchid la culoare. Scoatem usturoii si punem file de vita presarat cu sare si piper si prajim cca. 3 min pe fiecare parte. Pe o farfurie punem doua bucati de carne si orezul cu fasole langa ele si servim cu salata verde. E o reteta foarte apreciata in Portugalia si sper sa va placa si voua. Va urez pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise