Fileuri de cod (sau salau) cu ratatouille

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 catel de usturoi,
  • 1 ceapa,
  • 1 vanata,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ardei gras rosu (gogosar),
  • 1 dovlecel (250 gr.),
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 100 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta+apa),
  • 20 gr. ierburi de Provence (rozmarin, cimbru),
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 4 fileuri de peste (a 150 gr.)

Mod de preparare

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se zdrobeste. Se spala vanata, ardeii grasi si dovlecelul si se taie marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei bine incins, apoi se adauga vanata si se caleste si ea cateva minute. Se adauga celelalte legume, apa cu Vegeta si ierburile. Se gusta de sare, piper si zahar, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza, dupa care se prajesc in 2 linguri de ulei bine incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu \"ghiveciul\" de legume.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise