FLOARE DE CAMP

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: se amesteca 150 gr. faina cu 90 gr. apa calduta si 30 gr. drojdie
  • se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.Separat se framanta 350 gr. faina
  • 50 ml. apa
  • 100 gr. unt moale
  • 30 gr. zahar
  • 10 gr. sare
  • 2 oua. Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine
  • dupa care se impacheteaza cu folie si se pune la rece jumatate de ora.Pentru umplutura: 200 gr de sunca in felii subtiri
  • 50 gr parmezan ras
  • 1 ou pentru uns deasupra.

Mod de preparare

Se intind trei discuri egale . Peste primul disc se presara parmezan ras si felii subtiri de sunca , apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de parmezan si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu cutitul sau cu rotita , ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta.Triunghiurile obtinute se rasucesc cu parte de jos in sus.Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptor 25-30 de min. la 180°.Daca se rumeneste prea tare se acopera cu folie de aluminiu..

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise