Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantităţile se pot mări în funcţie de numărul de porţii.
  • 1 cană (250g) faină fără gluten (eu am folosit de orez ) sau făină de grâu dacă nu aveţi intoleranţă la gluten
  • un vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sirop de agave, miere sau zahăr
  • apă sau lapte vegetal
  • un praf de sare roz de Himalaya
  • ulei pentru prăjit ( am folosit ulei de rapiţă)

Mod de preparare

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce.

Preparăm un aluat de clătite ceva mai gros.

Se pune într-un vas făina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, sarea,se adaugă apa sau laptele vegetal treptat, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi siropul de agave, mierea sau zahărul.

Încingem uleiul într-o tigaie. Trecem florile de salcâm prin aluat ajutându-ne de o lingură pentru a le îmbrăca complet în aluat. Se prăjesc la foc potrivit pe ambele părţi.

Când sunt gata, scoatem gogoşile pe şerveţele de hârtie să absoarbă uleiul în exces.

Se pot servi simple,cu miere, sirop de agave, cu dulceaţă sau pudrate cu zahăr.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise