Flori suedeze

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:150g unt,150g zahar,2 oua,150g faina,coaja rasa si sucul de la 1 lamaie,pesmet
  • Umplutura:30g fistic,30g nuci,30g cirese confiate,30g portocale confiate taiate cubulete,30 g lamai confiate si taiate cubulete,30g ananas confiat si taiat cubulete,150g gem de caise

Mod de preparare

Bateti untul cu zaharul si inglobati pe rand ouale.Se adauga faina,coaja si sucul de lamaie si se inglobeaza.

Repartizati aluatul in 4 forme mici

(10 cm diametru) unse si presarate cu pesmet.

Ptr. umplutura se repartizeaza pe aluat fisticul,nucile si fructele confiate.

Se coc la cuptor 25-30 minute,se scot si se lasa pe un gratar.

Gemul se incalzeste si se ung prajiturile;se lasa sa se raceasca,apoi pot fi servite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise