Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g faina;
  • un plic de drojdie uscata;
  • 10 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 90ml apa calduta;
  • rosii;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • o ceapa;

Mod de preparare

Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la crescut timp de 1 ora.Dupa o ora,se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava/vas yena ce a fost uns cu ulei de masline.Se mai lasa la crescut 30 minute,iar apoi se pun rosiile care se apasa usor pentru a intra in aluat.

Se introduce in cuptor pentru 10 minute, dupa care se scoate tava, se presara ceapa ce a fost initial prajita si 2-3 linguri de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.

Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise