Focaccia cu rozmarin

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -700 g de faina alba de buna calitate
  • -3 cartofi fierti medii
  • -10 g de drojdie de bere
  • -2 linguri de zahar
  • -1 lingura de sare
  • -apa pentru dizolvat drojdia
  • -2 linguri ulei de masline pt aluat
  • -2 parti de apa si una de ulei de masline pentru saramura
  • -rozmarin ace

Mod de preparare

Daca aveti timp si rabdare e bine sa faceti maiaua pt ca focaccia iese mult mai buna si folositi si mai putina drojdie.Drojdia dizolvata cu zaharul in 150 ml de apa se incorporeaza cu faina atat cat sa devina un aluat moale si lasati sa creasca.Dupa peste maia adaugati cartofii pisati, uleiul si faina cat sa iasa un aluat consistent,elastic si uniform.Framantati bine este foarte important macar pentru 10 minute.La sfarsit adaugati si sarea.Si lasati sa dospeasca inca o data pana devine pufos di moale.Nu va speriati daca alautul e moale dupa ce a crescut caci trebuie rasturnat intr-o tava cu hartie de copt si intins cu mana un pic unsa cu ulei.Lasati inca o jumatate de ora sa se odihneasca in cuptorul stins si dupa cu degetele ii faceti adancituri pe toata suprafata si faceti saramura intr-un pahar normal de 2 parti apa si una ulei si o varsati peste aluat.Presarati cu ace de rozmarin si un pic de sare mare.Introduceti la cuptor la 180 de grade cam jumatate de ora pana se rumeneste.Pofta buna!!!!!!!!!!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise