Foi Nadine

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi: 4 oua
  • 4 ling.apa
  • 8 ling.zahar
  • 8 ling.faina.Pentru crema: 1-5 galbenusuri
  • 200 g.zahar
  • 300 g.zahar
  • 250 g.unt
  • 250 g.nuca macinata
  • .crema 2-4 oua
  • 8 ling.zahar
  • 2 ling.cacao
  • 1 plic capucino
  • 250 g unt.

Mod de preparare

Pentru foi: se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul ,galbenusurile si faina; se fac doua foi. Pentru crema: se bat 5 galbenusuri pe aburi cu 200 g. zahar, separat se caramelizeaza 300 g zahar si se adauga untul, se amesteca sa nu se faca cocoloase apoi se adauga nuca macinata. Se ia de pe foc si se amesteca cu crema de galbenusuri racita. Fierbinte se pune intre doua foi de napolitana. Se face o crema fiarta din oua zahar cacao si plicul de capucino, se fierbe pe baie de aburi; cand e rece se amesteca cu untul frecat spuma. Prajitura se monteaza in felul urmator: se pune o foaie de dobos jumatate din cantitatea de crema foile de napolitane restul de crema si ultima foaie. Se poate glazura cu nutela sau cu glazura de ciocolata

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise