Foi Nadine

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi: 4 oua
  • 4 ling.apa
  • 8 ling.zahar
  • 8 ling.faina.Pentru crema: 1-5 galbenusuri
  • 200 g.zahar
  • 300 g.zahar
  • 250 g.unt
  • 250 g.nuca macinata
  • .crema 2-4 oua
  • 8 ling.zahar
  • 2 ling.cacao
  • 1 plic capucino
  • 250 g unt.

Mod de preparare

Pentru foi: se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul ,galbenusurile si faina; se fac doua foi. Pentru crema: se bat 5 galbenusuri pe aburi cu 200 g. zahar, separat se caramelizeaza 300 g zahar si se adauga untul, se amesteca sa nu se faca cocoloase apoi se adauga nuca macinata. Se ia de pe foc si se amesteca cu crema de galbenusuri racita. Fierbinte se pune intre doua foi de napolitana. Se face o crema fiarta din oua zahar cacao si plicul de capucino, se fierbe pe baie de aburi; cand e rece se amesteca cu untul frecat spuma. Prajitura se monteaza in felul urmator: se pune o foaie de dobos jumatate din cantitatea de crema foile de napolitane restul de crema si ultima foaie. Se poate glazura cu nutela sau cu glazura de ciocolata

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise