Foietaj de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml apa calduta
  • sare

Mod de preparare

Intr-un bol se bate oul spuma, dupa care se adauga otetul, uleiul, sarea, si apa calduta si se amesteca.

Se adauga faina si se framanta pana se abtine un aluat moale si nelipicios.

Intr-un castron se amesteca margarina cu faina pana se obtine o crema omogena.

Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm si se unge cu jumatate din amestecul de margarina.

Se decupeaza foaia ca in poza, si se impatureste incepand cu colturile. Se da la frigider pentru cel putin 20 minute.

Dupa ce sa racit se intinde din nou o foaie si se repeta pasii de mai sus. Se lasa cel putin 2 ore la rece dupa care se poate folosi.

Recomand sa tapetati bine masa cu faina pentru a evita lipirea foii de masa.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise