Foietaj dulce cu fructe uscate

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foietaj
  • lapte condensat
  • fructe uscate naturale (eu am cumparat o punguta cu cocktail din alune de padure,nuci,migdale,seminte de dovleac,seminte de floarea soarelui,nuci de macadamia si stafide)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un galbenus de ou
  • alune de padure maruntite

Mod de preparare

Se intinde foietajul si se unge bine cu lapte condensat.Se aseaza in pozitie verticala(al meu are forma dreptunghiulara; daca este rotund se alungeste putin cu sucitorul)si se imparte in trei linii imaginare.:) Partile laterale se taie cu un cutit in fasii egale.Pe partea din mijloc se mai adauga 3,4 linguri cu lapte condensat si peste,fructele uscate.Se inchide foietajul,prin impletirea fasiilor,punand una peste alta.Se unge cu galbenusul de ou batut,se preseaza alunele maruntite,zaharul vanilat si se coace in cuptorul incins la 200ºC,timp de 15min.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise