"Fried brinjal"-Vinete calite:reteta sri lankeza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 vinete mici
  • -1 ceapa mica taiata pestisori
  • -cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
  • -1 lingurita boia iute(chilly)
  • -1/2lingurita curcuma
  • -sare dupa gust
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Vinetele se spala , se taie in rondele subtiri si se usuca folosind un prosop de bucatarie.

Se adauga putina apa la boia,sare si curcuma, numai cat sa se obtina o pasta groasa, cu care se ung vinetele .

Se calesc vinetele in mult ulei intr-o tigaie wok pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

In acelasi ulei se caramelizeaza ceapa cu frunzele de curry pana ia o culoare aurie.

Se adauga vinetelor calite si se amesteca.

Se serveste cu orez sau cu paine Indiana”chappati”.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise