Frigarui de fructe

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g lapte cu cacao
  • 5 linguri de frisca
  • 3 linguri de alune si nuci asortate macinate
  • Pentru frigarui:
  • 2 kiwi
  • 1 mango copt, de marime medie
  • 2 banane de marime medie
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 16 boabe de struguri fara samburi, verzi
  • 16 capsune

Mod de preparare

1. Se rupe ciocolata in cuburi si se asaza intr-un bol mic, rezistent la caldura. Se adauga frisca si se asaza bolul deasupra unei cratite cu apa, avand grija ca apa sa nu se verse pe margini. Se incalzeste timp de 10 minute pana cand se topeste ciocolata.

2. Pentru frigarui, se curata fructele de kiwi si se taie in sferturi. Se curata si se taie mango in 16 cuburi, fiecare jumatate in cate 8 cuburi. Se curata banana si se taie rondele. Se stoarce zeama de lamaie peste rondelele de banana pentru a opri oxidarea lor.

3. Se spala strugurii si capsunele. Se impart fructele in patru si se insira pe bete de frigarui.

4. Se ia bolul de ciocolata de pe sursa de caldura si se adauga nucile. Se asaza cele patru frigarui pe un platou si se toarna ciocolata peste ele.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise