Friptura cu pulpa de porc si carnati

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o bucata de pulpa de porc de circa 1,5 kg
  • cativa carnati preparati in casa si afumati de al meu sot
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • piper boabe
  • cateva foi de dafin
  • un pahar cu vin alb demi-sec
  • rozmarin uscat
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Bucata de carne spalata o punem intr-o oala( eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece, adaugam putina sare si o lasam la foc mic circa o ora si jumatate(pana cand carnea este bine facuta)

dupa care o scoatem ,o taiem felii potrivite pe care le condimentam cu sare ,piper macinat si rosmarin.Stropim fiecare bucata in parte cu ulei de masline si asezam totul intr-un vas de lut.Turnam vinul, o cana din supa in care a fiert carnea, adaugam cateva boabe de piper , cateva foi de dafin. si cativa catei de usturoi intregi.Printre bucatile de carne intercalam si cativa carnaciori.

Dam la cuptor si tinem pana cand friptura se rumeneste frumos iar carnatii sunt bine facuti.Avem grija ca din cand in cand sa stropim carnea cu sosul din vas.

Servim calda alaturi de o garnitura(eu am ales o garnitura de orez cu legume) si o salata sau ceva muraturi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise