Friptura de caprioara

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 pulpa de caprioara
  • 5-6 cepe mici
  • 2-3 morcovi
  • 20 boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru
  • 1 pahar de vin
  • pasta de bulion
  • boia de ardei dulce
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine pulpita si se parleste daca este cazul .Se pune la fiert in apa intr-un vas mare si se da in clocot ;timp in care se strange spuma rezultata din fierbere.Cand aceasta spuma nu mai apare se adauga morcovii taiati rondele sau intregi , ceapa intreaga, boabele de piper ,foile de dafin si ulei. Se fierbe pana ne dam seama ca s-a patruns carnea( eventual daca scade rau si un e patrunsa se completeaza cu cate putina apa).

Cand carnea e patunsa se scoate din vas , se strecoara sosul rezultat ( eventual mocovii se pot lasa) si se adauga pasta de bulion , boiaua si putin cimbru se amesteca bine ,se pune carnea la loc si se introduce in cuptorul gata incins pentru rumenire (30-40 min ).

Cand este aproape gata de adauga un pahar de vin rosu .

Sosul este de preferat sa nu fie foarte mult ca sa fie foarte bun daca il lungim isi pierde din gust .

Tot despre sos va pot spune ca poate ramane alb ( fara bulion) adica in momentul strecurarii sa se adauge carnea si sa se puna la cuptor iar la final se pune vinul.

Este o bunatate de reteta pe care o facem la evenimente deosebite de cate ori avem norocul sa beneficiem de pulpita de caprioara .

Reteta este facuta in familia mea de mult timp dar imi place sa-l intreb de fiecare data amanuntele de finete pe unchiul meu Ovidiu Podaru foarte priceput la gatit .

Pofta buna! si La multi ani!

Catalina Butoi

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise