Friptura de gasca exceptionala

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa!
  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran)
  • -1 lg (lingurita ) scortisoara
  • -sare .piper
  • -2 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -1 ceapa mare
  • -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare
  • -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.

Mod de preparare

Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din belsug.

Gortocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat de cami.eu am inchis si cu scobitoare.

Din morcov,pastarnac,telina si ceapa se face un pat pe tava unsa cu ulei.se aseaza gasca ,se pune un pahar de vin rosu,spre negru si se da la cuptorul incalzit la 250 *.notati ora.dupa 20 de minute scadeti temperatura cuptorului la 180-200.

Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava

2 1/2 ore dureaza coacerea ei.Cu 5 minute inainte de a fi gata,am uns-o peste tot cu sos de soia dulce,ketcap manis si am mai dat-o la cuptor.Puteti s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere,pentru a face pielea mai crocanta.

Dupa implinirea timpului dati gasca deoparte, la cald ,scurgeti o parte din grasime,iar legumele dati-le la blender,adaugati 50 ml de vin si dati un clocot amestecului,(sa eliminati aroma de alcool),ce devine un sos absolut extraordinar !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise