Friptura de jambon cu sos de macese

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 8 persoane:
  • 2 Kg pulpa de porc proaspata putin afumata cu soric, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 praz, 2 foi dafin,
  • 5 cuisoare, 1 ligurita boabe piper.
  • Pentru cuvertura:
  • 4 felii piini graham, 2 felii piine alba,
  • 25 g zahar, 1 lingurita scortisoare,
  • 1 priza enibahar, 50 g unt.
  • Pentru sos:
  • 200 g macese curatate fara simburi,
  • 1 coaja de lamiie, 40 g zahar, 1 plic
  • zahar vanilat, 2 lingurite amidon,
  • 3 lingurite vin de mere, 1 lingurita suc de lamiie

Mod de preparare

Se asaza pulpa intr-o oala pentru cuptor, (ceramica de fonta Jena). Se acopera2/3 cu apa fiarta, se adauga ceapa, prazul, morcovii si condimentele. Se introduce oala in cuptorul incalzit la 200 grade C si se lasa sa dospeasca 2 ore. Se intoarce pulpa de citeva ori.

Dupa acest timp, se lasa sa se raceasca in sucul propriu.

Se sfarima piinea, se adauga zaharul, condimentele, untul si se amestecam bine. Se taie soricul si o parte din grasime de pe pulpa, se imparte deasupra si pe margini aluatul din piine, egal, neted si bine apasat. Se

introduce pe o tava de copt din nou in cuptorul incalzit la 180 de grade C,

pentru 40-50 minute. Se taie cald in felii de 1 cm.

Se seveste cu cartofi natur presarati cu frunze de patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise