Friptură de porc înăbuşită

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg.pulpă de porc
  • 2 morcovi
  • 1 fir praz
  • usturoi
  • sare,piper,
  • cimbru,oregano
  • ulei 1 linguriţă
  • 1 pahar vin roşu
  • roşii decojite şi tăiate(conservă)

Mod de preparare

M-am gândit să pregătesc o friptură în oala de pământ pe care o folosesc de obicei pentru sarmale.

Drept pentru care: am tăiat felii groase cam de un deget carnea,am sărat-o şi am pipărat-o,am tăiat rondele prazul şi morcovii,felii subţiri usturoiul.

Am uns cu o linguriţă de ulei vasul şi am aşezat în straturi: carnea,morcovii,prazul,usturoiul,ultimul strat fiind de legume.

Am adăugat un pahar de apă şi unul de vin roşu.

Am pus capacul şi am dat oala la cupător la foc mediu cca.1 oră şi jumătate.

Când carnea era moale,am pus o conservă de roşii tăiate peste carne şi am mai dat la cuptor cca.15 min.

A ieşit...o buuunătate!

Bon appetit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise