Friptura de pui cu lamaie, si cartofi copti cu usturoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • 100 gr unt topit
  • 1 lamaie
  • sare mare (sau vegeta)
  • boia dulce
  • 6-7 cartofi mari
  • 1 capatana usturoi
  • rozmarin, sare mare

Mod de preparare

In primul rand va urez tuturor "La multi ani!", sa aveti un an mai bun si plin de impliniri pe toate planurile!

Si acum, reteta!

Se spala bine puiul si se sterge cu un servet curat. Se unge cu untul topit si se presara pe toate partile sare dupa gust si boiaua (chiar si in interior), iar deasupra se aseaza lamaia taiata felii.

Se da la cuptor intr-o tava (eu am folosit o oala cu capac ca sa nu se arda puiul deasupra) in care se mai pun 3-4 linguri de apa.

Se lasa la copt in jur de o ora (mai testati cu furculita pana vi se pare bine patruns), iar spre final luati capacul si mai lasati puiul in cuptor cam 5-10 min pentru a se rumeni.

Intre timp se curata cartorii si se taie in forma de acordeon, intre fiecare feliuta se indeasa o felie de usturoi, apoi, peste intreg cartoful se presara sare si rozmarin, si se inveleste in staniol. La fel se procedeaza cu toti cartofii. Se dau la cuptor pentru 30 min s se servesc ca si garnitura pentru pui.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise