Friptura de vaca inabusita cu galuste din brinza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne de vaca pentru fripturi
  • 100 ml vin
  • 200 ml supa
  • 700 g brinza de vaci
  • 100 g telemea
  • 200 g gris
  • 6 oua
  • 500 g sos de smantana
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se spala, se scurge, se sareaza, se condimenteaza si se aseaza intr-o tava cu ulei si adaos de supa, apoi se introduce la cuptor. Din timp in timp se stropeste cu sosul format. Spre sfirsitul inabusirii se stropeste cu vin pe toata suprafata carnii. Cind este gata patrunsa si se infige usor furculita, se scoate, se raceste, se portioneaza si se mentine la cald in sosul format. Brinza de vaci se amesteca cu telemeaua framintata, cu grisul si ouale batute spuma. Se omogenizeaza bine compozitia. Din aceasta compozitie se formeaza galuste, cu lingura, care se pun direct in apa clocotita cu sare si se fierb cca 10 - 15 minute. Se scurg si se adauga in sosul de smintina. Se mai fierb 5 minute, pastrindu-se la cald. Friptura se serveste in farfurie sau pe platou cu sosul respectiv si galustele cu sosul de smintina.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise