Friptura de vaca inabusita cu piure de legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1
  • 200 kg carne pentru fripturi
  • 100 ml ulei
  • 100 ml supa
  • 100 ml vin
  • 1 kg cartofi
  • 400 g morcovi
  • 500 g mazare fiarta
  • 100 g telina
  • 100 g pastirnac-patrunjel
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa la cuptor, intr-o tava cu ulei si adaos de supa. In timpul inabusirii se stropeste carnea cu sosul format. Spre sfirsitul inabusirii se stropeste cu vin pe toata suprafata carnii. Cind este bine patrunsa, se scoate, se raceste si se portioneaza, mentininandu-se la cald, in sosul format, pina la servire. Legumele se pun la fiert in apa cu sare, cind sint aproape fierte se adauga mazarea fiarta. Dupa ce au fiert toate legumele, se strecoara si se paseaza sau se trec prin masina de tocat. In pasta formata se adauga laptele fiert si 1/2 din cantitatea de unt si se amesteca bine compozitia pina la ornogenizare. Se verifica gustul si se pune restul de unt deasupra. Se serveste in farfurie sau pe platou, cu sosul respectiv si piureul de legume.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise