Friptura de vita marinata

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g vrabioara de vita;
  • 500 ml vin rosu;
  • 6 catei usturoi;
  • 3 foi dafin;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 telina mica;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 1 lingura zahar;
  • 2 crengute rozmarin;
  • 1 lingura rasa cimbru uscat;
  • 1 lingura sare grunjoasa.

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se amesteca intr-un vas de ceramica vinul cu usturoiul si ceapa, tocate marunt. Se adauga foile de dafin, telina data pe rozatoare mare, zaharul, sarea , piperul, cimbrul si rozmarinul. Se pun feliile de carne in aceasta marinata, se acopera vasul cu folie de plastic si se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore. Se scurg feliile de zeama in care au stat si se trec printr-un praf de Knorr din punga magica, apoi se frig pe un gratar bine incins cate 2-3 minute pe fiecare parte.Se servesc cu diverse garnituri.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise