Friptura de vita marinata la gratar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame carne de vita
  • 3 nuci, 5-6 alune de padure
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa mai mica
  • ardei iute verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura de miere
  • o lingurita zeama lamaie
  • 100 ml vin rosu
  • sare, piper
  • busuioc, nucsoara
  • patrunjel verde

Mod de preparare

In primul rand, am macinat bine nucile si alunele de padure, si le-am pus intr-un castron. Peste ele am adaugat usturoiul pisat si uleiul, frecand bine pentru a impregna uleiul cu aromele. Am adaugat ceapa tocata marunt, mierea, un pic de ardei iute tocat marunt (daca va plac gusturile picante puteti adauga mai mult), sarea si piperul. Am pus deasemenea busuioc si nucsoara pentru a obtine un gust aromat. Am adaugat si patrunjelul tocat, dupa care am amestecat bine. Peste toate acestea am turnat o lingurita de zeama de lamaie si paharul cu vin rosu.

Retete culinareCarnea am taiat-o in patru bucati, pe care le-am pus intr-un vas. Peste ele am turnat amestecul obtinut, dupa care am acoperit cu folie alimentara. Am lasat carnea la marinat in frigider timp de 4 ore.

Retete culinareDupa ce timpul s-a scurs am scos carnea pe o farfurie ca sa se scurga zeama, dupa care am pus-o la fript pe gratarul pentru aragaz.

Retete culinareCarnea se tine pe gratar timp de 40-45 de minute pentru a se patrunde bine. Dupa ce au trecut 20 de minute am intors bucatile de carne pe cealalta parte pentru a se face uniform si am folosit marinata ramasa pentru a unge bucatile de pe gratar si a le improspata.

Retete culinareFriptura poate fi servita cu diverse garnituri sau simpla. Noi am optat pentru cartofi cu rozmarin la cuptor, a caror reteta o vom publica in curand.

Reteta am publicat-o pe blogul meu http://www.retetesanatoase.com

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise