Friptură în bere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1,5 kg carne de porc (spată, pulpă, cotlet, mușchiuleț);
  • -2-3 pahare de bere;
  • -jumătate de linguriță de boabe de piper;
  • -2-3 frunze de dafin;
  • -2 roșii;
  • -2 căței de usturoi;
  • -2-3 linguri de ulei;
  • -sare după gust;
  • -o cană de apă.

Mod de preparare

Bucata de carne se păstrează întreagă. Într-o oală se pune uleiul la încins și se prăjește puțin carnea pe toate părțile până își schimbă culoarea. Se stinge cu 2 pahare de bere, se condimentează, după care se adaugă o cană de apă și se bagă în cuptor, acoperită cu folie de aluminiu, pentru aproximativ 3 ore. Când carnea este deja moale și se rupe ușor cu furculița, se adaugă ardeiul tăiat mărunt, roșiile decojite, ceapa și usturoiul curățat. Se mai adaugă jumătate de pahar de bere și se mai lasă încă 15 minute la cuptor.

Se poate servi cu cartofi natur împreună cu salată verde și legumele de la cuptor.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise