Fructe murate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 borcane de 800 gr folosim ca ingrediente: 4 mere rosii
  • 4 mere verzi
  • 4 pere galbene
  • 3 gutui
  • un ciorchine mare de struguri albi cu boaba mare si unul rosu
  • 1 telina cu frunze doi morcovi
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • hrean
  • 30-40 frunze de visin. pentru 1L de compozitie 25% otet 75% apa
  • 1 lingura de sare si 2 de zahar

Mod de preparare

Merele si gutuile se taie cuburi iar perele felii, telina si morcovii se taie rondele. In borcan se aseaza 5-6 frunze de telina, patratele de gutui, mere , pere, (pe lateral se pun morcovi telina si hrean) si struguri asortati; deasurpra se pun frunze de visin piper boabe si boabe de mustar. Fierbem compozitia si o turnam calda in borcane, punem capacele imediat si le intoarcem cu capacul in jos 2 ore. asta e tot. Se servesc foarte bine cu friptura la gratar. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise