Fursecuri " a la Serengeti "

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 75 g de zahar brun topit
  • 2 linguri de sirop auriu
  • 1 lingura de melasa neagra
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 1 lingura de apa
  • 95 g margarina
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat
  • 175 g faina
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • o mana de stafide

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.

2. Se amesteca siropul, zaharul, melasa, condimentele si apa intr-o oala mare. Se pune pe foc si se lasa pana cand incepe sa fiarba, amestecand tot timpul.

3. Se stinge focul. Se adauga margarina si bicarbonatul. Se amesteca usor faina si nuca de cocos pana cand amestecul devine o coca. Se lasa la racit o jumatate de ora pana cand se intareste.

4. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 3 mm. Se folosesc forme metalice reprezentand animale sau cu forme confectionate din carton gros. Se taie aluatul in jurul formelor cu un cutit. Se folosesc stafide pentru ochi!

5. Se asaza formele pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coc pentru 10-15 minute. Lasa-le apoi sa se raceasca.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise