Fursecuri cu alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de alune prajite fara sare si curatate de coaja
  • 2oua
  • 2 galbenuse.
  • 250 gr de zahar
  • mirodenii-putina nucsoara,scortisoara,putine cuisoare macinate.
  • zahar pudra

Mod de preparare

Alunele vin date prin masina facute praf.

Ouale si galbenusele se bat bine cu mixerul se adauga zahar si se bat bine pana se fac o crema albiciosa se adauga alunele macinate si mirodeniile si se amesteca usor.

Pe o tava se aseaza manjete mici si infiecare manjeta se pune cu o lingurita mingi de compozitie.

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade si se coc fursecurile aproape 15 minute-sant uscate dar moi inauntru.

Se presoara cu zahar pudra si se pastreaza in cutie ermetic inchisa.

Sunt gustoase si foarte bune ptr festivitati - se pot tavali si prin ciocolata topita si lasate pe gratar sa se usuce.Se aseamana la gust cu macaroanele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise