Fursecuri cu nuca si stafide

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 200 gr nuca
  • 100 gr stafide
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300-350 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea.

Incorporam oul, apoi nuca pe care o macinam inainte.

Adaugam stafidele, praful de copt, apoi faina cernuta, treptat.

La final punem esenta de rom.

Trebuie sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios.

Il acoperim cu folie si il dam 20-30 de minute la frigider.

Tapetam o tava cu hartie de copt, scoatem aluatul.

Rupem bucatele din el, formam niste bilute si le asezam in tava. Puteti sa le decupati si cu forme.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. La lasam pana se rumenesc usor si se formeaza mici crapaturi.

Le scoatem cand sunt gata, le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Se pastreaza intr-o cutie cu capac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise